نمونه کارها

تابلو برق توزیع اصلی(MDP)

تعریف:

در بخش ورودی هر واحد مسکونی، تجاری، صنعتی  و یا آموزشی  و درمانی  مجموعه ای ازقطعات  و اقلام الکتریکی قرار دارد که امکان قطع و وصل برق و همچنین حفاظت مصرف کننده و شبکه توزیع را در برابر حوادث بر عهده دارد. این مجموعه از تجهیزات معمولاً در داخل تابلوی برق توزیع اصلی هر واحد و یا محل قرار می گیرد. معمولاً کاربرد مفهوم MDP شامل تابلوهایی می شود که برق اصلی به آن وارد شده و کلید های خروجی بر اساس توان و جریان موردنیاز انتخاب شده و نصب می گردند.

ویژگی ها:

  • محافظت کامل منبع انرژی ورودی در مقابل خطرات ناشی از اضافه بار و یا اتصال کوتاه و اتصال و نشتی جریان به زمین
  • محافظت فیدرهای خروجی و مصرف کننده ها در برابر اضافه بار، اتصال کوتاه و یا جلوگیری از خطای اتصال به زمین در کابل ها و مصرف کننده ها
  • توزیع مناسب برق جهت بارهای تک فاز و یا سه فاز
  • توزیع نول به مصرف کننده ها
  • توزیع اتصال ارت جهت اتصال به مصرف کننده ها
موارد مصرف:
  • در بخش ورودی کارخانجات و واحدهای صنعتی بزرگ و کوچک
  • در بخش ورودی برق به بیمارستان ها و اداره ها
  • در بخش ورودی ایستگاه های پمپاژ و انتقال آب و یا فاضلاب
  • به عنوان تابلوی توزیع در ورودی برق به برج ها و آسمانخراش ها
  • قطع و وصل مناسب و ایمن برق در تأسیسات الکتریکی

تابلوهای توزیع فرعی(D)

این تابلو ها در انواع دیواری و ایستاده ساخته شده و در وافع تابلو هایی هستند که بعد از تابلو برق توزیع اصلی قرار میگیرند و وظیفه ی برق رسانی به تجهیزات محلی را دارند.

تابلوهای کنترلی مدار فرمانی

این تابلو ها در انواع دیواری و ایستاده ساخته شده و در وافع تابلو هایی هستند که بعد از تابلو برق توزیع اصلی قرار میگیرند و علاوه بر وظیفه ی برق رسانی به تجهیزات محلی وظیفه کنترل و خاموش و روشن کردن تجهیزات کنترلی اعم از موتورها، عملگرها،شیر ها و.. را برعهده دارند و در فرایند های مختلف صنعتی اعم از کنترل فشار، دما، دبی و…. مورد استفاده قرار می گیرند. در این نوع تابلو ها رله ها و کنتاکتور ها نقش اصلی را در اجرای صحیح مدار کنترلی بر عهده دارند.

تابلوهای کنترلی اتوماسیونی (PLC)

با استفاده از PLC تغییر در روند تولید یا عملکرد ماشین به آسانی صورت می پذیرد، زیرا دیگر لازم نیست سیم کشی ها (Wiring) و سخت افزار سیستم کنترل تغییر کند و تنها کافی است چند سطر برنامه نوشت و به PLC ارسال کرد تا کنترل مورد نظر تحقق یابد.

از طرف دیگر قدرت PLC در انجام عملیات منطقی، محاسباتی، مقایسه ای و نگهداری اطلاعات به مراتب بیشتر از تابلوهای فرمان معمولی است. PLC  به طراحان سیستم های کنترل این امکان را می دهد که آنچه را در ذهن دارند در اسرع وقت بیازمایند و به ارتقای محصول خود بیندیشند، کاری که در سیستم های قدیمی مستلزم صرف هزینه و به خصوص زمان است و نیاز به زمان، گاهی باعث می شود که ایدۀ مورد نظر هیچ گاه به مرحلۀ عمل در نیاید.

هر کس که با مدارهای فرمان الکتریکی رله ای کار کرده باشد به خوبی می داند که پس از طراحی یک تابلوی فرمان، چنانچه نکته ای از قلم افتاده باشد، مشکلات مختلفی ظهور نموده، هزینه ها واتلاف وقت بسیاری را به دنبال خواهد داشت. به علاوه گاهی افزایش و کاهش چند قطعه در تابلوی فرمان به دلایل مختلف مانند محدودیت فضا، عملاً غیر ممکن و یا مستلزم انجام سیم کشی های مجدد و پر هزینه می باشد.

اکنون برای توجه بیشتر به تفاوت ها و مزایای PLC نسبت به مدرات فرمان رله ای، مزایای مهم PLC را نسبت به مدارات یاد شده بر می شماریم:
 استفاده از PLC موجب کاهش حجم تابلوی فرمان می گردد.
 استفاده از PLC مخصوصاً در فرآیندهای عظیم موجب صرفه جویی قابل توجهی در هزینه، لوازم و قطعات می گردد.
 PLC   ها استهلاک مکانیکی ندارند، بنابراین علاوه بر عمر بیشتر، نیازی به تعمیرات و سرویس های دوره ای نخواهد داشت.
 PLC   انرژی کمتری مصرف می کند.
 PLC   ها بر خلاف مدارات رله کنتاکتوری، نویزهای الکتریکی و صوتی ایجادنمی کنند.